Ніякої передоплати!

Агробізнес в Україні: 5 «потрібно» і «не можна»

Агробізнес в Україні: 5 «потрібно» і «не можна»

Більшість українців регулярно замислюється про власній фермі. Багато вже трудяться на землі, чужий або орендованої, і хотіли б обзавестися своїм паєм.

В Україні, що славиться м'яким кліматом і родючими землями, є всі умови для розкрутки. Якщо підійти до справи комплексно, то с / г бізнес може стати джерелом гідного заробітку і забезпеченої старості.

Сьогодні розбираємося, як утриматися на плаву і почати отримувати прибуток, а також даємо кілька Антісовет бажаючим «втопити» себе на початку підприємницької кар'єри.

Як треба робити

  1. Земельне питання.

Згідно з Конституцією України, кожен громадянин має право вибрати 6 земельних ділянок певного розміру. Ви можете придбати землю під фермерські угіддя декількома легальними способами:

  • Орендувати у держави або приватного власника на строк до 50 років.

  • Отримати законний ділянку, написавши заяву в сільраду.

Незважаючи на мораторій, що забороняє продаж і заставу земель сільгосппризначення, ви маєте право попросити надів, якщо доведете цільове призначення господарства.

  1. Вибираємо спеціалізацію ферми.

На старті вам потрібні культури і тварини, які не потребують великих вкладень і знань, але дають результат у відносно короткі терміни. Стабільним попитом користуються:

  • Зернові, бобові та олійні;

  • Овочі і свіжа зелень;

  • Малина, ожина;

  • Волоський горіх;

  • Перепели і бройлери.

І пам'ятайте: самоосвіта - питання майбутнього вашої компанії. Не нехтуйте ім.

  1. Спецтехніка рулить.

Навіть якщо у вас невелика ферма, відразу придбайте мототрактор і хороший набір навесного обладнання к нему.

В рамках Національної програми підтримки аграріїв, ви можете отримати грошову компенсацію вартості української сільгосптехніки в розмірі 25 або 40%.

  1. Ринок збуту.

Внутрішні продажу - гарне поле для новачка або виробника якісного продукту.

З експортом складніше. Вам доведеться вивести бізнес на великі валові обсяги, вивчати законодавчу базу країн-експортерів, моніторити попит і пропозиції на світовому ринку.

  1. Маркетинг і ще раз маркетинг.

Тут важливо все - від нейминга, логотипу, дизайну упаковок до просування в соціальних мережах. Як перспективи розглядайте створення особистого сайту.

Як НЕ треба робити

  1. Входити в бізнес з трудомісткими і складними в технологічному плані проектами.

  2. Купувати саджанці і молодняк в Інтернеті у неперевірених продавців.

  3. Вирощувати екзотичний товар.

Если раньше вам не удавалось вырастить даже лимонное деревце в горшке, оставьте на время мечты об улиточной ферме, плантации зизифусов или облепихи. Вы рискуете пустить по ветру стартовый капитал, остаться без клиентов и в долгах.

  1. Долати проблеми самотужки.

  2. Економити на консультаціях агронома.

Висновки

Сучасний фермер - НЕ відлюдник, а соціально активна людина, яка не боїться нового і йде на виправданий ризик. Щоб зробити господарство конкурентоспроможним, ви просто зобов'язані використовувати в роботі сучасні знання і технології, мототрактор і хороший інструментарій.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs