Ніякої передоплати!

Що краще - саморобний мінітрактор або покупної?

Що краще - саморобний мінітрактор або покупної?

Мінітрактор - відмінний помічник в господарстві, який дозволяє виконувати безліч сільськогосподарських робіт з більшою ефективністю. При правильному виборі спецтехніки, ви отримаєте надійний агрегат з належною потужністю. Однак, покупка такої машини дуже часто буває просто не по кишені.

Раніше мінітрактори можна було тільки купувати. Зараз у людей є можливість змайструвати його своїми руками. Тим більше, що для цього достатньо використовувати старі деталі. Звичайно, сконструювати саморобний міні-трактор не кожному під силу. У разі, коли майстер володіє знаннями і часом, він може почати таку збірку.

Переваги збірки саморобного трактора

Більшість деталей для майбутньої спецтехніки можна виготовити самому, відповідно до особливостей і особистих переваг. Це, мабуть і є головною перевагою саморобного трактора. Чи варто параметри налаштовувати відповідно до заводських моделями - вирішувати кожному.

Відзначимо, що нерідко створення машини своїми руками може вийти дорожче, ніж покупка готового. Тільки саморобний дозволяє внести в конструкцію зміни. В результаті складання виходить повний ексклюзив.

Найдоступнішим трактором є машина з так званої ламаної рамою. Рама переломка складається з двох частин, які з'єднані спеціальним шарнірним механізмом. Управління засноване на гідравліки. Коли водій повертає кермо, повертається вся передня частина. Такий трактор дозволяє заощадити на деталях і конструкції, спростивши збірку.

Проблеми, які можуть виникнути

Тепер поговоримо про недоліки при такому підході. Майже всі основні проблеми пов'язані з пошуком деталей і вміннями майстрів. Наприклад, часто умільці не можуть знайти балку на раму. Крім того, її ще необхідно правильно зварити.

Такі чільні деталі, доведеться купувати готовими:

  • мотор;
  • КПП;
  • осі;
  • диференціали.

Тепер ваше завдання - зібрати машину з отриманих складових. Якщо є інструменти для зварювання та плавлення деталей - це добре. Якщо доступу до такого обладнання немає, це сильно ускладнить завдання.

Зібрати самому або купити готовий варіант - це рішення кожного. Будь-який з варіантів має свої переваги і недоліки. Збирання дозволяє зробити саме ту машину, яка буде підходити по всіх параметрах. Навіть якщо вона вийде і дорожче.

Чи зможе такий трактор конкурувати з заводським по потужності - залежить від типу збірки і певних виробників. Нерідко, у кулібіних кульгає і зовнішній вигляд саморобної техніки, але грамотна, вміла збірка неодмінно відіб'ється, як на роботі, так і на презентабельності.


Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs