Ніякої передоплати!

Як відрегулювати ширину колії колісного минитрактора?

Як відрегулювати ширину колії колісного минитрактора?

Практично на всіх сучасних тракторах є функція регулювання передньої і задньої колії для різних господарських потреб. Колія - це відстань між крайніми точками коліс.

На стадії оранки і фрезерування ширина колії не грає великої ролі. Але для посіву, підгортання, прополки та збору врожаю трактором цей показник стає мало не вирішальним

Вибір вузької колії загрожує знищенням відразу двох рядів насаджень. Так як же підібрати оптимальну ширину осі минитрактора, щоб обробляти різноманітні культури? Порадада № 1:

 

Орієнтуємося на міжряддя

Найбільш поширені на українських полях культури - картопля, цибуля, часник, кукурудза і соняшник - розрізняються по ширині міжрядного простору.

Залежно від типу грунту, вологості і густоти стояння фермери висаджують:

  • Картопля на відстані 70 - 75 см механізованої картоплесаджалки;
  • Кукурудзу на ширині 60 - 70 см;
  • Часник і цибуля вузькими рядами з проміжками в 20 - 40 см чеснокосажалкой;
  • Соняшник - на 70 - 75 см;
  • Томати, баклажани, перець, капусту - широкими рядами з міжряддями в 50 - 60 см.

Тобто, середня ширина міжрядь для невеликого господарства становить 40 - 70 см. Звідси випливає рада №2:

Вибираємо трактор з універсальними значеннями розстановки коліс

У мототрактора ширина колії становить 700 мм. Питання, як зробити оптимальну колію на мінітрактор, складніше і залежить від багатьох параметрів: розміру шин, відстані, на яке можна переміщати диски коліс щодо маточини, приводу машини і т. Д.

Процедура розстановки коліс також має свої нюанси. Заводський складанням передбачені плавне і ступеневу зміна колії.

На задньопривідних моделях українського і китайського виробництва- ДТЗ, ХТЗ, Garden Scout, Файтер, Xingtai, Shifeng, Dong Feng - регуліруются обидві колії. Середнє значення для передньої осі коливається в діапазоні від 950 до 1200 мм, задній - 1100 - 1400 мм, максимум - 1500 мм.

У повнопривідних тракторах передбачена плавне регулювання задньої колії шляхом переміщення муфти осі або перевертання диска. Передній міст можна розширити, помінявши колеса місцями.

Окрема історія - з японськими мінітракторів. На машинах Kubota і Iseki ширина колії рідко перевищує 800 - 1000 мм, а в тракторах Yanmar - 500 - 700 мм.

Відніміть звідси широкі шини на більш, ніж 300 мм, і ви зрозумієте, що висаджувати картоплю таким агрегатом можна тільки вузькими рядами з широкими міжряддями.

Замість висновків

Як зробити колію настільки зручною, щоб мінітрактор обробляв будь-які овочі і зернові?

  1. Враховуйте специфіку господарства. Купуйте функціональний трактор під площа ділянки і культури. Оптимальна ширина осей для нашого регіону - близько 900 - 1400 мм.
  2. При покупці машини заміряйте відстань між крайніми точками коліс.
  3. З'ясуйте, як регулюється колія вашого трактора. Можливо, доведеться поміняти колеса місцями або встановити проставки.

 

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs