Ніякої передоплати!

Як обрати масло до гідравлічної системи ?

Як обрати масло до гідравлічної системи ?

Велика частина поломок гідравліки трактора пов'язана із забрудненням системи і потрапляємо в неї сторонніх часток. Неправильно вибране масло для гідравлічної системи може не тільки привести до ремонту, але і значно скоротити термін служби робочих вузлів.

У статті розглянемо кілька аспектів, які потрібно враховувати при підборі гідравлічної рідини.

Рекомендації виробника

Часто виробники обладнання висувають власні вимоги до складу змазує рідини. Зазвичай вони самі випускають масла для систем. Якщо оригінальний продукт не передбачений, то вибирайте його виходячи з рекомендованого рівня в'язкості ISO VG.

Температура експлуатації

Якщо система буде працювати в різних температурах, включаючи сильні морози, то краще придбати всесезонна олива. Воно продається з різною в'язкістю: 5w30, 10w20, 10w30 і т.д.

Мінус таких рідин - необхідність застосовувати присадки, що поліпшують в'язкість, що позначається на експлуатаційних властивостях.

Тиск

Для систем з високим тиском можна придбати синтетичне масло. Воно більш стабільне і краще змащує устаткування. З мінусів слід зазначити ціну: вартість синтетики вище мінеральної мастила. Крім того, вона може виявитися несумісною з деталями ущільнювачів.

Тип гидронасоса

Тип вашого гидронасоса впливає на вимоги до в'язкості масла. Існує три види механізму: лопатевої, поршневий і зубчастий (з зачепленням зовнішнього або внутрішнього типу). Для лопатей потрібна в'язкість від 14-160, а для поршневого 10-160 ССТ. Для третього типу з внутрішнім зачепленням передач підійде широкий спектр в'язкості, але не перевищує в 2200 ССТ. Максимальний показник для механізмів з зовнішнім становить 300 ССТ.

При виборі масла для систем з фільтрацією, враховуйте миючі присадки. Вони будуть утримувати воду, щоб та не осідала, в результаті чого система буде менше забруднюватися.

Як часто потрібна заміна?

Регулярна заміна масла - важливий аспект у забезпеченні багаторічної роботи гідравліки. В процесі регулярної експлуатації рідина втрачає свої первинні властивості, поступово забруднюючи. Тому, якщо вчасно її не замінити, це виллється в дорогий ремонт або повну заміну системи.

Фахівці рекомендують проводити заміну не менше 2-3 років. Але досвідчені фермери, постійно експлуатують трактор навесні і восени. Вони змінюють масло при проведенні сезонного технічного обслуговування. Відповідно, якщо ви ведете приватне господарство, яке вимагає максимальної віддачі від вашої техніки, замінюйте масло перед весняними роботами.

Розглянуті вище фактори поширюються практично на всю тракторну техніку.

Для тракторів українського, російського, білоруського та китайського виробництва можна застосовувати масла ВМГЗ і HVLP. Що стосується імпортних продуктів, то тут справа смаку.

 

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs