Ніякої передоплати!

Як правильно обслуговувати мотоблок?

Як правильно обслуговувати мотоблок?

Мотоблок - це, практично, кращий друг початківця фермера. Він легко справляється з масою завдань на присадибній ділянці, в поле або в городі. Мотоблок і мототрактор - хороший спосіб підвищити продуктивність сільгосп праці. Після придбання техніка активно використовується за призначенням, але, якщо ви хочете, щоб ваша покупка прослужила вам максимально довго і корисно - прийміть до відома наступні поради.

Робимо обкатку

Нову техніку слід обкатувати близько 30 годин, при цьому на вичавлюючи з неї межа можливостей. Завдяки цьому деталі зможуть приробитися, і ви уникнете їх дострокового зносу. З машини потрібно очистити бруд і поставити горизонтально, використовуючи в якості опори підставку або третє колесо.

Системність обслуговування

Роботи по догляду слід проводити з періодичної регулярністю. Важливо, як обслуговування перед кожним використанням, так і огляди після закінчення деякого терміну вироблення. До безпосередньої експлуатації мотоблока виконайте перевірку:

  • Оптимального наявності масла;
  • Затяженіе різьбових з'єднань;
  • Рівень тиску шин;
  • Характеристики захисних механізмів.

Двигун і система запалювання

Обслуговування двигуна передбачає регулярну заміну і контроль рівня масла, перевірку та заміну свічок. Також необхідно засвідчувати в герметичності системи подачі палива, регулювати карбюратор, чистити повітряний і паливний фільтри. Вперше замінити масло потрібно через 2-5 годин (визначається конкретною моделлю) використання, а в подальшому - після 25 годин. Перед цим бажано прогріти двигун і не забути спочатку злити старе масло.

Після 25 годин використання виконайте перевірку свічок, і при досягненні ста годин - замініть їх. Огляньте немає нагару (очистивши його) і визначте зазор між електродами (зазвичай, норма - 0,8 мм). Виявивши тріщини корпусу або зім'яту різьблення - встановіть нову свічку.

Інші елементи

Перевірку повітряного фільтра робите після закінчення 5 годин роботи техніки, очищайте або замінюйте після 50. Паперові моделі пропилесосьте або постукайте ними по чому-небудь твердому, поролонові - промийте водою або миючим засобом і висушіть.

Мінімум раз на сезон змащуйте троси механізмів управління та регулюйте натяг клинопасової передачі після 30 годин експлуатації техніки, а в разі обриву ременів, глибоких тріщин - замінюйте.

Відносно палива - використовуйте бензин починаючи з 92, помірно заправляючи бак, адже занадто повний бак підвищить ймовірність загорянь і витоків. Завжди перевіряйте перед стартом робіт чи немає підтікань бензину. Підтримка оптимального тиску шин позбавить вас від прискореного зносу коліс.

Зберігайте мотоблок в сухому і вентильованому приміщенні, перед цим провівши очистку техніки, слив паливо і масло, а в разі тривалого зберігання (від 3 міс.) - потрібно розвантажити шини, встановити на підставки.

Займаючись фермерством, пам'ятайте, що будь-який мотоблок і мототрактор - хороший помічник, який прослужить вам довше і старанніше при належному обслуговуванні.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs