Ніякої передоплати!

Як вибрати кращий причіп на мотоблок?

Як вибрати кращий причіп на мотоблок?

Якщо з деяким додатковим обладнанням можна і почекати або обійтися без нього, то у випадку з причепом це, як мінімум, не зручно. Адже обзавівшись цим пристроєм аграрій з легкістю здатний транспортувати будматеріали і коренеплоди, перегній і сіно Причіп для мотоблока - це один з базових елементів його сільгосп екіпіровки і потрібно знати, як вибрати відповідну модель.

Плюси від придбання причепа:

  • Можливість перевозити вантаж по будь-якій місцевості;
  • Це забезпечить підвищену стійкість мотоблока;
  • Пересування до 10 км год.

Важливі моменти при виборі

При покупці потрібно орієнтуватися на потужність техніки, під яку підбирається візок. Потім вже вивчайте характеристики гальмівної системи і вантажопідйомність. Причепи оснащуються типовим механізмом зчеплення з пристроєм і виробляються зі сталі, оцинковки, пластика. Оцинковані найбільш міцні, що позначається на їх вартості.

Бажано зупинитися на моделі, що має відкидний борт - це стане в нагоді, наприклад, при завантаженні розвантаження сіна. Сильно навантажені самосвальні кузова необхідно від'єднати від машини, перед тим як кинути кузов. Продаються причепи як з колесами, так і без. Підкреслимо, що сталеві маточини більш надійні і довше прослужать, ніж чавунні.

Автомобільні причепи йдуть без гальм, а в разі їх агрегатування до мотоблока це неприпустимо - травми або перекидання неминучі. До того ж малопотужні мотоблоки не зможуть утримати причіп при з'їзді з гірки. Також, на відміну від авто возів, причепи до мотоблоків оснащуються сидінням для оператора, що є величезним плюсом при транспортуванні вантажу і роботи в полі.

Елементи конструкції

Складовими частинами причепів є рама і кузов, висувне дишло, гальма, сидіння. Щоб не турбуватися про стан кузова в дощові дні, слід вибрати модель з оцинкованої сталі. Якщо вам потрібно буде часто вивантажувати будь-якої вантаж - стануть в нагоді відкидні борти. Чим ширше і довше ваш причіп, тим він більший за і впорається з потужнішим вантажем (так, 500 кг зажадають ширини в 1,2 м). За допомогою дишла візок прикріплюється до мотоблока. Щоб уникнути НЕ состиковок потрібно вибрати універсальне кріплення. Оснащення причепа крилами необхідно лише в разі виведених за кузов коліс - це забезпечить захист від каменів і бруду.

Має сенс посилити колеса, щоб вони справлялися з різним навантаженням. Великі і широкі моделі дозволять не застрягти в важкопрохідних місцях дороги, вузький грунті. Серед причепів поширене оснащення сидінням з відсіком для інструментарію. Це комфортно при переміщенні і стане в нагоді в разі переробки апарату в мототрактор.

Знаючи, що ви будете транспортувати масивний вантаж при виконанні сільгосп робіт, обов'язково вибирайте вантажопідйомний причіп для мотоблока з гальмами. Існують стрічковий і ручне гальмо.

Пам'ятайте, що, оснастивши причіп ви перетворите свій мотоблок з інструменту в транспортний засіб.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs