Ніякої передоплати!

Який мінітрактор краще?

Який мінітрактор краще?

Мінітрактор - універсальна спецтехніка для полів, городів і садів. Таку машину можна застосовувати, як у сільському господарстві, так і в комунальній сфері.

Будь-який великий землевласник і фермер ставить перед собою питання про покупку минитрактора для своїх ділянок. Можливо, для площі розміром менше 30 соток вистачить і мотоблока, але якщо територія більше, то мінітрактор буде відмінним рішенням.

В першу чергу, слід задуматися для яких цілей потрібна ця спецтехніка. Якщо, наприклад, для перевезення вантажів, то потрібно визначиться з вантажопідйомністю.

За якими критеріями вибирати машину:

  • Перше про що запитують, клієнти в магазині - це про потужності двигуна. Для садових цілей і городу підійдуть недорогі моделі з потужністю 15 кінських сил, для великих полів і серйозного сільськогосподарського бізнесу краще взяти що-небудь більш потужне. Практично на всій спецтехніки такого типу стоять дизельні двигуни. Вони більш тягові і економні, ніж бензинові.
  • Немає сенсу гнатися за великою потужністю, адже на працездатність минитрактора і його робочий ресурс впливає коробка передач. Не рекомендується брати машину з застарілими типами КПП: в них часто западають передачі. Скінчено, це можна усунути поставивши рукоять перемикання на місце під кришкою, але краще, щоб коробка була новою.
  • Наступне, про що варто задуматися перед покупкою це система навісного обладнання. Більшість міні-тракторів середнього цінового сегмента є універсальними і дозволяють «навісити» на себе різні види інструментів. Для своєї ділянки краще купувати саме таку модель. Найбільш поширеною системою навісного обладнання є одноточковий. Інструменти для такої системи коштують відносно недорого.
  • В останній пункт ми об'єднали регулювання колії і блокування диференціала. Перший аспект відповідає за універсальність машини. Завжди запитуйте у продавця, чи є в даній моделі регулювання колії. Така функція дозволить без проблем працювати з будь-якими культурами і ділянками. Блокування диференціала знижує ймовірність пробуксовки і робить мінітрактор більш стійким, що дуже важливо для машини такого типу.

Для більшості ділянок підійдуть легкі трактора із середньою потужністю і вагою 500-700 кг. Вони невеликі і маневрені, що дозволяє працювати в умовах, коли «ніде розвернутися».

Який виробник?

Це питання, часто стоїть на першому місці. Тут на вибір техніка: з Японії, Китаю, Росії, України і Білорусі. Перші досить дорогі і якщо землевласник не має величезного ділянки, де потрібна велика потужність, то можна взяти що-небудь простіше.

«Китайці» досить непогано зарекомендували себе в цій сфері. Вони дешеві, в тому числі і в ремонті. Для маленьких ділянок такої трактор буде ідеальним рішенням.

Золотою серединою є виробники з останніх трьох перерахованих вище країн. Їх моделі коштують трохи більше китайських, але вони більш надійні.

Кращі виробники мінітракторів, згідно з відгуками: Файтер, Foton Lovol, Dongfeng, Mitsubishi, Русич, Беларус. На всі машини поширюється гарантія в 1 рік і є спеціалізовані сервісні центри. Якщо це перша ваша покупка, то краще заздалегідь проконсультуватися з фахівцем.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs