Ніякої передоплати!

Чи потрібно реєструвати мототрактор?

Чи потрібно реєструвати мототрактор?

Придбання минитрактора - важлива і бажана мета практично кожного фермера. Хороший аграрій завжди знайде де можна застосувати цю техніку з користю: збір врожаю, посадка картоплі, прибирання снігу та інші сільськогосподарські потреби. Але для того щоб з головою зануритися в черговий посівний сезон і не зіткнутися з несподіваними неприємностями, необхідно відразу ж поле покупки трактора вирішити всі питання, пов'язані з оформленням його реєстрації в держорганах.

Права на мототрактор

Існує два ключових моменти щодо обов'язковості наявності прав тракториста:

  • Водій минитрактора використовує його на будівництві, при виконанні ремонтних робіт та під час роботи в області комунального господарства;
  • Водій мототрактора ставати учасником дорожнього руху.

У кожен з цих ситуацій необхідно мати права. Інакше - вам загрожує штраф, а трактора - штрафмайданчику. Однак чимало фермерів користується своїми тракторами в межах свого двору і ділянки, не виїжджаючи на автодороги. В такому випадку не потрібно обов'язкове оформлення прав.

Умови законного використання мототрактора

Іноді люди помиляються, безтурботно вважаючи, що для того, щоб роз'їжджати в межах власної садиби ніякої реєстрації не потрібно. Згідно з вимогами закону, реєстрації підлягають всі види транспорту. Експлуатація не зареєстрованої машини забороняється. Тому, щоб законно користуватися своєю технікою потрібно зареєструвати її в органах Держсільгосп інспекції. У 2017 році її ліквідували, з передачею функцій реєстрації та обліку МВС і держслужбі з безпеки на транспорті (нагляд і контроль при експлуатації сільгоспмашин).

Розібравшись чи потрібно реєструвати мототрактор, перейдемо до самих вимогам. Власнику відведено 10 днів з моменту покупки мототрактора для його реєстрації, при цьому навісні і причіпні агрегати до них - реєструються за бажанням. Після подачі заяви, протягом 7 днів агротехніка реєструється з видачею свідоцтва про це або талона тимчасового обліку машини, а також номерного знака. До заяви прикріплюються документи, що підтверджують право власності на трактор, оплату податків і зборів за послуги даної служби, копія паспорта та ідентифікаційного номера та інші.

Також, щоб зареєструвати мототрактор, фахівець з огляду машин виробляє його дослідження на відповідність ідентифікаційних номерів і супровідних документів на предмет фальсифікації, за результатами якого власник отримує відповідний висновок. Нові трактори, ще не зареєстровані, інспектор реєструє після їх огляду за місцем реєстрації, при цьому місце огляду можна узгодити з інспектором району.

Для законної роботи на мототракторе поза свого сільськогосподарського ділянки (в місті), водій повинен пройти атестацію - навчання і здачу іспиту, після чого отримає свідоцтво тракториста-машиніста.

Відгуки по статті:
5   2
Написати відгук
    Добрый вечер!подскажите надо ли регистрировать мототрактор?
    Добрый вечер!подскажите надо ли регистрировать мототрактор?
Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs