Ніякої передоплати!

Обслуговування та догляд за генератором

Обслуговування та догляд за генератором

Генератор є надійним помічником, який зможе забезпечити безперебійне живлення тривалий час. Він може використовуватися в якості постійного або резервного джерела струму в різних сферах діяльності людини.

Генератори вважаються особливо важливою ланкою в системі стабільного електропостачання споживачів першої категорії. Як і будь-який механізм, генератор потребує правильного технічному обслуговуванні. Дотримання всіх наведених нижче рекомендацій гарантовано продовжить термін життя агрегату і забезпечить його ефективну роботу.

Регулярна заміна масла

Хоча даний пристрій називається генератором, слід розуміти, що воно складається з двох рівноцінних блоків - власне генератора і приводного механізму. Саме цей механізм змушує обертатися ротор генератора і виробляти електроенергію. В якості приводу виступає звичайний двигун внутрішнього згоряння, який потребує догляду.

Одним з головних умов для підтримки його працездатності є заміна масла. Для більшості нових моделей генераторів слід виконувати кілька обкатних циклів. Першу заміну масла рекомендують виконувати після 20-30 годин роботи агрегату. Подальша заміна відбувається через кожні 100 годин або раз на рік, в залежності від регулярності використання.

Слід зазначити, що якщо генератор експлуатується в особливо тяжких умовах, то масло потрібно міняти кожні 70 годин роботи.

Свічки і фільтри

Без якісного повітряного фільтра і свічки неможлива стабільна робота генератора. При недостатньому надходженні повітря в камеру згоряння генератор буде працювати з перебоями або зовсім не заведеться. Для запобігання цьому необхідно проводити регулярне чищення і періодичну заміну фільтрів. Щоб очистити повітряний фільтр його потрібно зняти і потримати деякий час в бензині. Після чого добре просушити і капнути на нього 30-40 г машинного масла.

Що гойдається свічки запалювання, то її необхідно міняти через кожні 200 годин роботи генератора.

Особливості зберігання

Якщо генератор не планується використовувати протягом місяця, то зберігати його потрібно з порожнім баком. Для цього необхідно злити паливо в ємність, після чого запустити генератор. Агрегат пропрацює деякий час на що залишилися парах палива і затихне. Залишки палива з бака можна видалити, попередньо відкрутивши відстійник. Бажано періодично запускати генератор (кожні 30 днів зберігання). Досить завести його на кілька хвилин і дати попрацювати. Таким чином, вдасться занурити всі рухомі деталі в масло, і тим самим захистити їх від корозії.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs