Ніякої передоплати!

Роторні косарки: механізм і переваги

Роторні косарки: механізм і переваги

Для повноцінної обробки сільськогосподарської ділянки будь-якого фермеру знадобиться корисне знаряддя, здатне впоратися з травою і бур'янами або допомогти при заготівлі сіна. Роторні коси на мотоблоки - це відмінний інструмент, володіючи яким ви легко зможете підготувати поле і скосити як агрокультури, так і бур'ян.

Види роторних кіс

Роторні косарки призначаються для агрегатування на трактори і мотоблоки, мототрактори. Причіпні моделі встановлюються на машину за допомогою трехточечной схеми, в результаті чого, оператор може регулювати їх кут нахилу. Навісний тип найчастіше використовують на малих площах, а полунавесной навпаки - на великих сільгосп ділянках. Причіпні ж підходять при наявності нерівного грунту.

Пристрій сінокосарки

Стандартні роторні коси зазвичай складаються з наступних елементів:

  • Пара роторів з ріжучими ножами;
  • Рама конструкції; Пара лиж;
  • редуктори;
  • Приводний механізм;
  • Ремінний привід.

Характеристика властивостей і деталей

Коси приєднуються до машини, не вимагаючи ніяких насадок і приводяться в дію валом відбору потужності (шестеренчатого або ремінного). При підключенні косарки за допомогою ВВП на підлогу обороту розгорніть кермо, щоб зафіксувати її болтами. З цією метою спочатку будуть потрібні зняти з вала ковпачок. Роторні косарки є найбільш поширеною серед аграріїв різновидом, залишаючи далеко позаду сегментні коси. Вони працюють завдяки обертанню пари дисків. Встановлені на дисках ножі виконують власне саме скошування конкретного типу рослинності. Найкращою результативністю роторні сінокосарки мають при їх експлуатації на ділянках середньої і малої площі. Крім безпосереднього зрізання трави, апаратні диски також укладають покоси в зручні для подальшого збирання ряди. Варто зауважити, що в разі роботи на нерівних ділянках, установка лиж допоможе легше впоратися оператору з цим завданням. А сінокосарки мають барабани уможливлять покіс не тільки сіна, а й очерету, свіжих чагарників, грубої трави.

Додатковим плюсом роторних кіс є їх захисна конструкція, в результаті чого можна не побоюватися, що який-небудь елемент буде пошкоджений в ході експлуатації апарату. Коси, в цілому, - це досить прості в догляді - іноді необхідно буде додатково змащувати тільки редуктор (при наявності ремінного приводу) і довговічні у використанні навісні механізми.

Збираючись придбати роторні коси на мотоблоки, перш за все необхідно вибрати модель, яка без проблем під'єднатися до вашого транспорту. Також важлива кінцева мета використання: заготівля кормів, косіння бур'янів або все разом. Базовими параметрами сенокосилок, на які варто звертати увагу при покупці, виступають максимально допустима ширина захвату пристрою, висота зрізу рослин, частота обертання дисків з ножами, потужність і продуктивність.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs