Ніякої передоплати!

Тонкощі обліпихової бізнесу

Тонкощі обліпихової бізнесу

За останні 5 років плодово-ягідний ринок України зазнав значних трансформацій.

Збільшення частки невеликих фермерських господарств в бізнесі стало результатом «відкриття» підприємцями високорентабельних культур з низьким порогом входження.

І якщо 2016 рік експерти називали роком лохини, то в нинішньому сезоні інтерес промислового садівництва до обліписі б'є всі рекорди.

Які труднощі підстерігають аграрія в боротьбі за урожай і прибуток? Розповідаємо в сьогоднішньому матеріалі.

Чому обліпиха?

Точніше, обліпиха крушиновидная - окультурений вид низько- і среднерослих чагарників із сімейства лохів з характерними вузькими листям, шипами і яскраво-помаранчевими плодами.

  1. Завдяки значній концентрації вітамінів B, E і C, мікроелементів і антиоксидантів, ягоди обліпихи мають протизапальну, ранозагоювальну та імуномодулюючу дію. Фармакологічної цінністю володіють навіть кора і листя рослини.
  2. Високий попит в косметології і дерматології через рибофлавіну і тіаміну.
  3. Обліпиха - високомаржинальним культура широкого спектру застосування: сублімованих ягоди, десерти, чаї, ефірні масла, лікарські та косметичні засоби.
  4. Більшість товарних сортів виведені в Сибіру або на Алтаї, тому добре переносять зимівлю в середній смузі.

 

Обліпиха здається доступною, але це не так. Буде потрібно ряд агротехнічних заходів і великі капіталовкладення, щоб вивести виробництво на високий рівень - через мінітракторов, комбайнів та іншої техніки.

Культивація

  1. Світлолюбна обліпиха любить легкі грунту з рН 5 - 6. Вона погано переносить посуху і тривалі коливання температури, тому потребує регулярного поливу.
  2. Обліпиха - дводомна рослина. Вам знадобляться чоловічі і жіночі саджанці в співвідношенні приблизно 1: 8. Для закладки плантації потрібно близько 1500 дворічних зразків.
  3. Коренева система сильно розвинена, тому висаджувати чагарники потрібно з інтервалом 2 - 4 м і подалі від інших культур.
  4. Обліпиха вступає в плодоношення на 3 - 5-й рік. Середня врожайність товарних сортів (Чуйська, Алтайська, Либідь, Ботанічна, Золотий початок) з одного куща - 10 - 27 кг.
  5. Збір ягід проводиться вручну або за допомогою ручного комбайна. Навіть для невеликого саду знадобиться цілий штат працівників.

Що по чому?

Наладить полноценное производство невозможно без садовых минитракторов, холодильных установок с функцией сухой заморозки, прессов холодного отжима и т. д.

Объем стартовых инвестиций в изготовление замороженной облепихи, по версии Agravery, доходит до $500-550 тыс.

Особливості збуту

Якщо ви реалізуєте свіжі плоди обліпихи, вибирайте якісні десертні сорти. Середня закупівельна ціна - 75 - 90 грн.

За продукт шокової заморозки і сублімований субстрат вам заплатять від 300 до 2500 грн. / Кг.

Набагато вигідніше виробляти масло обліпихи. 250 мл цілющого кошти на ринку коштує 95 - 100 грн.

Серйозний підхід до маркетингу дозволить вийти на потенційних клієнтів: ресторани і кафетерії, фармацевтичне виробництво, переробні підприємства і т. Д.


 

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs