Ніякої передоплати!

Покращуємо стан грунтів без хімії (Частина 2)

Покращуємо стан грунтів без хімії (Частина 2)

Деякі фермери вважають за краще загодовують землю хімікатами, що обіцяють надзвичайно високі врожаї. Однак, застосування таких сумішей вимагає точних дозувань і значних коштів.

У попередній статті ми розглянули передпосівний обладнання для поліпшення механічної структури подплужного шару. На черзі - прості і доступні кожному фермеру агротехнічні заходи. Вони не тільки не шкідливі, але і повинні застосовуватися постійно.

Постільний режим

Іноді для відновлення родючого потенціалу досить залишити землю під паром хоча б на сезон. Практикувати подібне можна і на 100 га, і на 6 сотках приблизно кожні 5 років, коли мінеральні добрива і сівозміну неефективні.

Щоб "відпочинок» не вилився в скорочення врожаїв, залишайте незасіяної тільки одну половину поля на рік.

Грунт під паровим полем містить близько 25% вологи на глибині до 20 см, вона темніша, пухка і дуже легка.

Приготуйте органічний "коктейль"

"Бідні" на мікрофлору грунту - пісковики, вапняні грунти і т. Д. Рекомендується підгодовувати органічними еко-добривами - гноєм, компостом, біогумусом і т. Д. Для оперативної закладення підгодівлі і насіння в землю використовуйте навісні розкидачі та садильники на мототрактору комплекті.

  1. Незважаючи на всю простоту, звичайний гній здатний як поліпшити біохімічний склад земель, так і знищити сходи:
  • Свіжий гній містить аміачний концентрат, буквально спалює коріння;

  • Для добрива гарбузових, хрестоцвітних і шпинату використовуйте послід на ранній стадії розкладання;

  • Перепрілий гній і перегній містять оптимальну кількість мікроелементів: магнію, азоту, сірки, калію, кремнію, хлору і фосфору.

У домашньому господарстві застосовують кінський, коров'ячий, свинячий, овечий і Хлєвний перегною.

  1. Компост - штучний продукт кінцевого розкладання рослинних і харчових відходів, перемішаних із землею. У компостну купу йде все, крім пророщених і хворих рослин, томатної гички, капустяних качанів.

  1. Останнім часом в сільському господарстві зросла популярність біогумусу або вермикомпосту. Ця речовина без запаху є результатом переробки органіки дощовими черв'яками. Воно збагачує грунт корисними мікроорганізмами.

Перевага органічних добрив - в доступності і біологічної цінності. Мінус - в тривалості "дозрівання". Якісний перегній можна отримати лише через 2 роки.

Дотримуйтесь сусідство

Правильно організований сівозміну здатний попередити накопичення токсичних відходів життєдіяльності рослин у верхньому шарі, зміцнити легені грунту і розпушити важкі:

  • Щорічно чергуйте культури різних сімейств. Полегшити їх висів вам допоможуть причіпні садильники і зернотукові сівалки на мототрактор;
  • Комбінуйте основні посадки з ефіроолійних і кислими травами: часник, м'ята, кропива, щавель, розмарин, материнка, лаванда, естрагон і ін .;
  • Застосуйте сидерати - зелене добриво у вигляді однорічних злаків і бобових, подрібнених і забитих в землю: жито, гречка, овес, вика, люцерна, гірчиця і ін.
Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs