Ніякої передоплати!

Вибираємо культиватор для мототрактора

Вибираємо культиватор для мототрактора

Системна підготовка ґрунту неодмінно включає в себе передпосівну культивацію. Перевагами даної фази сільгосп робіт є не тільки подрібнення і розпушування грунту на бажаної глибині, але і ліквідація бур'янів, часткове перемішування грунту, вирівнювання поверхні полів. Агро ринок переповнений різною технікою, і щоб зрозуміти, чи потрібен вам міжрядковий (укр. Міжрядній) культиватор до мототрактора або інша модель - пропонуємо огляд їх особливостей.

Різновиди культиваторів

Культиватор являє собою виконаний з металевих профілів одне або многорамний каркас, оснащений робочими органами різної форми.

У продажу є наступні моделі:

  • Парові - використовуються для суцільного обробітку грунту;
  • Просапні - призначені для міжрядної обробки;
  • Стерньові - для лущення стерні;
  • Універсальні - застосовуються для всього фронту сільгосп завдань.

Культиватори забезпечені робочими органами, за формою яких їх називають лемішними, дисковими, роторними, фрезерними, підгортальниками і так далі.

Специфіка вибору

Придбання конкретного культиватора повинно виконуватися з урахуванням майбутнього целнй робіт з ним і характеристик грунту. Щоб повноцінно підготувати поля до посівного сезону дуже бажано провести передпосівну культивацію. Завдяки цій операції фермери зберігають якомога більше вологи в землі, запобігаючи пересихання при подальшій посадці насіння. Зазвичай, аграрії стартують весну з боронування, орання і культивування грунту. При цьому на доброму грунті обробляють верхній шар, на середньо легких ґрунтах - на глибину до 8 см, а на важких - до 12 см. Повторно культивують грунт вже перед початком посівів - на глибину висіву насіння.

Технічні аспекти

Якісний культиватор повинен утримувати обрану оператором глибину підрізування, не допускати пропусків при роботі і вирівнювати грунт зробивши обробку. Для кращої економії палива при хорошій результативності слід підібрати ширину культиватора під потужність свого мототрактора.

Ціна моделі грунтується на її технічні показники, країни і фірми виробника. На вартість також впливає кількість рядів культиватора - від 2 до 5 штук і максимальна глибина культивації. Уникнути поломок допоможе тільки гарантія від виробника і міцність матеріалів і деталей, що купується агрегату.

Культиватори з'єднуються з мототрактором на навішення базового шасі або чіпляється до тракторних тягачів, використовуючи зчіпні механізми, передню або задню навіску мототракторов.

Робочі органи апарату активуються пристроєм відбору потужності міні-тракторів. Щоб задати необхідну глибину обробки поля використовують опорні колеса і регулюють робочі органи механізму. Гідравлічний привід забезпечує переклад пристрою в транспортний стан і його підготовку до роботи.

Таким чином, варто купувати міжрядковий культиватор до мототрактора або універсальний - це залежить від ваших цілей і типу грунту.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs