Ніякої передоплати!

Як правильно вибрати і купити мототрактор?

Як правильно вибрати і купити мототрактор?

 Якщо у вас є ділянка землі від 20 соток до 10 га, тоді краще витрачати гроші не на покупку минитрактора, а придбати мототрактор. Давайте розберемося, що це за техніка і розглянемо особливості вибору.

Мототрактор зайняв проміжну ланку між мотоблоком і мінітракторів. У порівнянні з мотоблоком є переваги:
  1. Якщо за мотоблоком потрібно йти, то мототрактор самохідний, комплектується зручним кріслом.
  2. Краще прохідність, ніж у мотоблока.
  3. Вище швидкість обробки землі. Якщо швидкість ходу мотоблока під час обробітку грунту 4-5 км / год, то у мототрактора ця швидкість зростає до 10-15 км / ч.

Крім того, у мототрактора додаються конструктивні рішення: ручний акселератор, блокування і розблокування коліс, барабанне гальмо, привід на одну і дві осі. Є конструкційні відмінності КПП, рульового управління.

Незважаючи те, що така техніка значно поступається мінітракторів по потужності функціональності, але ідеально підходить для невеликих присадибних ділянок і полів до 10 га. Використовувати моделі для більшої площі не рекомендується, оскільки техніку доведеться частіше ремонтувати через позамежних навантажень.

Давайте розберемося, якщо потрібен мототрактор, як вибрати правильно техніку?

Критерії вибору

Звертайте увагу на наступні показники:

Потужність двигуна

Від цього показника залежить не тільки витривалість, але якість обробки землі, тягове зусилля і інші показники. Якщо у вас оброблювану ділянку до 1-2 га, досить моделі 12-15 к.с. Для більших ділянок звертайте увагу на моделі 15-24 к.с. Грає роль також занедбаність оброблюваної території, типу грунтів і т.д. Якщо грунту важкі, починайте також з вибору моделі потужністю від 15 к.с. і вище. 

Тип охолодження

Якщо легкі моделі випускалися з повітряним охолодженням, то сучасну техніку намагаються оснастити всю системою примусового рідинного охолодження. Так двигун захищений від швидкого перегріву і передчасних поломок.     

Повнопривідна або моноприводних модель?

Повнопривідні моделі мають кращу прохідність, підвищену тягу, поліпшену керованість. При цьому моноприводні моделі мають менше масу, більш економічні по витраті палива. Якщо складно розібратися, який вибрати мототрактор, виходите з типу грунту. Для суглинних інших типів важких грунтів вибирайте повнопривідну модель. Для піщаних і інших більш легких - заднеприводную версію.

Односекційна або двосекційна гідравліка

Якщо мототрактор з односекційний гідравлікою взаємодіє тільки з заднім навісним обладнанням, то двосекційна техніка дозволяє встановити спереду відвал або ківш. Одним фермерам досить односекційний техніки, іншим підходить тільки двосекційна модель, оскільки живе в засніженому регіоні або займається додатково тваринництвом.

Чи є регульована колія?

Якщо ви збираєтеся використовувати техніку для міжрядної обробки, важливо вибирати моделі з регульованими коліями. Дана опція істотно збільшує функціонал. Якщо мототрактор потрібен виключно для оранки, посіву, обробки фрезою і виключає культивацію, то можна купити собі модель без регульованих колій. Більшість сучасної міні спецтехніки продається з регульованими коліями, оскільки будь-який виробник намагається вдосконалити функціонал трактора до максимального показника. 

Звертайте увагу пропозиції від магазину

Для себе ви можете розрахувати, мототрактор який вибрати: який продається в комплекті з фрезою і іншим навісним обладнанням або краще купити обладнання окремо. З одного боку дешевше купувати спецтехніку в комплекті оснащенням і так ви економите час. З іншого боку - іноді краще докуповувати обладнання окремо, в залежності від індивідуальних потреб.

Виходячи з вищеописаних характеристик, визначте для себе якийсь мототрактор краще для вас і відповідає індивідуальним потребам.

Відгуки по статті:
5   1
Написати відгук
    Дякую.
Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs