Ніякої передоплати!

Як зберегти овочі на продаж до кінця зими?

Як зберегти овочі на продаж до кінця зими?

Городництво залишається одним з найбільш затребуваних і стабільних способів заробітку в наших широтах. Взимку ціни на овочі "злітають" в кілька разів, але наші люди готові платити за задоволення поласувати свіжими томатами з грядки в не сезон.

Тим часом, українські аграрії втрачають близько 65% плодово-овочевої продукції саме через неправильне зберігання. Важливо не тільки виростити врожай, а й "затримати" його товарний вигляд і смакові властивості до "кращих часів".

Правильна заготівля - запорука високого прибутку

Існують загальні рекомендації для всіх груп овочів:

  1. Попередня підготовка.

Найкраще зберігаються неушкоджені плоди, вирощені у відкритому ґрунті, а не в теплиці. Вони відрізняються лежкістю, стійкістю до хвороб і містять максимум вітамінів.

Важливо: вибирайте середньо- і пізньостиглі сорти, що дозрівають в кінці літа - восени. Збирайте врожай в сухий сонячний день. А щоб зробити це швидко і без клопоту, використовуйте мінітрактор і навісний навантажувач з ковшем.

Деякі овочі, наприклад, болгарський перець або помідори, краще зривати ще зеленими. Багато господарів рекомендують перед заготівлею протирати їх спиртом.

Зібрані овочі необхідно обробити, очистити від землі, просушити протягом декількох днів і розсортувати за розміром.

  1. Тара і способи закладки.

  • Пасльонові - томати, перець, баклажани - зберігаються в ящиках, акуратно викладені в 1 - 2 шари і сповитий в папір;

  • Капусту можна заготовлювати насипом в стелажах, на полицях з лози і в ящиках;

  • Коренеплоди - буряк і морква - краще зберігаються в ящиках з вологим піском місткістю 20 - 30 кг. Морква ще можна помістити в глиняний оболонку;

  • Картопля насипають суцільним шаром висотою в 1 м в наскрізні ящики один на іншому;

  • Цибулинні - часник і цибулю - зберігаються підвішеними вінками або розсипом в ящиках, на дерев'яних ґратчастих піддонах і полках;

  • Зрілі гарбуза вільно укладають на полицях або підставках.

З точки зору економії місця цікавий спосіб зберігання в поліетиленових мішках.

Важливо вчасно видаляти з запасів підгнилі зразки, поки цвіль і бактерії не поширилися на здорові плоди.

  1. Приміщення і режим зберігання.

Місце закладки повинно відповідати наступним вимогам:

  • Бути сухим і добре провітрюваним;

  • Підтримувати стабільний рівень температури - в середньому, від +2 до -3 ° C;

  • Бути спеціально обробленим від паразитів і грибка;

  • Ніякого сонячного світла.

Деякі овочівники сперечаються, де краще зберігати овочі - в підвалі або спеціальному сховищі. Тут все залежить від обсягів виробництва. Головне - забезпечити своєчасну і безпечну вивантаження плодів. Для цього підійде мінітрактор з функцією "навантажувач".

Чому овочесховище - краще рішення?

І наземні, і підземні схрони краще будь-якого підвалу тому, що:

  1. Можна забезпечити оптимальні умови зберігання індивідуально для кожної культури.
  2. Наземного овочесховищ не страшні грунтові води.
  3. Професійне сховище можна здавати в оренду, а це додатковий дохід.
Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs