Ніякої передоплати!

Будуємо колодязь на фермі самостійно

Будуємо колодязь на фермі самостійно

Щоб виростити хороший урожай на кількох сотках, досить буде крапельного зрошення.

Але що робити, якщо ваше господарство досить велике або орієнтоване на виготовлення кормів, а якість і подача води в водопроводі не радують? Рішення - встановити автономне водозабірних споруд: колодязь або свердловину.

Для будівництва колодязя не буде потрібно спеціальний дозвіл на розробку, дорога спецтехніка або бригада працівників, оскільки підземні води залягають не надто глибоко.

Все, що потрібно - це лопати, мінітрактор і фронтальний навантажувач або екскаватор, відра для забору землі, будматеріали і один помічник.

Майте на увазі: облаштування колодязної шахти - досить тривалий процес, який не терпить тривалих простоїв.

Розвідка та підготовка місця

  1. Аналіз місцевості.
  2. Підземні озера з великою часткою ймовірності розташовуються під низменностями.
  3. Спостереження за флорою.
  4. Шукайте ключ поблизу заростей вологолюбних трав і дерев: береза, осока, верба, вільха, ялина, мати-й-мачуха та ін.
  5. Перевірте вологість грунту.
  6. Якщо вона висока навіть в кінці спекотного дня, а вранці і ввечері в цьому місці збирається туман, сміливо проводите контрольне буріння.
  7. Лозоходство.
  8. За допомогою двох вербових лоз або алюмінієвих прутів можна визначити більш-менш точне розташування грунтових вод.
  9. Биолокация.

Замість прутиків - Г-образні рамки. У місці можливого залягання водоносного шару вони схрестяться.

Використовуючи найпростіший маятник і магнітне поле землі, ви також можете визначити глибину джерела.

Якщо бюджет дозволяє, довірте розвідку родовища фахівцям з бурової бригади. Вони ж проведуть пробне буріння і визначать дебіт свердловини.

Викопати яму можна ще влітку, а ось всі монтажні роботи краще відкласти до пізньої осені. За рівнем заповнювання котловану ви зможете оцінити глибину залягання підземних джерел і вибрати оптимальну техніку.

Технологія і хід роботи

Ми будемо будувати водозабірних споруд з надбудовою на основі ЗБВ кілець, так як такий варіант не вимагає багато часу і робочих рук.

Приготуйте матеріали та інструменти:

  • Залізобетонні кільця стандартного розміру в кількості, що залежить від глибини шахти;
  • Металеві скоби;
  • Глина для гідроізоляційного замку;
  • Дрібний і великий гравій для донного фільтра;
  • Цементний розчин;
  • Мінітрактор і навантажувач з щелепним ковшем.

 

  1. Акуратно опустіть кільця в яму і скріпіть скобами.
  2. Зміцніть конструкцію, скопати землю в центрі і за межами шахти. Кільця просядуть під власною вагою.
  3. Щілини між блоками заповніть просмоленому пеньком і замажте цементом.
  4. Добудовувати стовбур, поки не з'явиться вода. Зробіть перерву на 12 годин.
  5. Кілька разів очистіть дно від мула і почекайте добу, щоб чиста рідина заповнила резервуар.
  6. Відкачати воду і насипте подушку з гравію.
  7. У простір між стінами шахти і ями помістіть суміш піску і щебеню і прімажьте глиною, щоб запобігти потраплянню брудних вод ззовні.
  8. Тепер можна встановити оголовок.

 

Подбайте про безпеку: не перебуваєте на дні занадто довго, надягайте каску і ретельно перевіряйте кріплення перед спуском вниз.

Відгуки по статті:
5   1
Написати відгук
    Изучая ситуацию скажу вам прямо навигатор Дива в чёрных одеждах это конешно издевательствл. Это конешно не Дива в белых одеждах. В услугу доставки входит оповещение. Или бисер или при простому вот о рамка с фото. Именно она оповещает группу о прибытии и задымливает слегка. Вот и выходит сперва за дым ленте потом смола потом вот выбросили для Харков обнуление. В Помощь полиции точнее вот ушла три Стрээераа на поиски самолётики куска паровозика сегодня. Срейжер штука мало известная потому как местная. Сперва не раскладываются или вообще не раскладываются если сумма горячая. Чтто это? Выхватываем по другому. Идет паравозик в никуда и вдруг часть пассажиров оказывается пошли. Он же делает пробно тело для выхваченной группы . Это так называется? Ладно. Вот три штуки в помощь немощным достигается простыми наблюдениями нижняя белая группа один минус. А то черепашки и? В общем не интересно пролетели. В общем то можно и так. Не не не не можно найти горячее и варианта два обнулить или поставить на тело. Вот ещё одна хрень мало известная. Итак пять квадратов один и один это сколько? Давайте реально посмотрим. Это превышение в десять раз плюс воздух выйдет жопу не приепечешь. Если есть носитель и вот тут и всплывает происхождение Уточки или а это что под базары убийств заточили? А почему только носитель? Вот именно магнетизм или на искомое в верху ровно. Итак выходит совпадает же. Нет. Место формирования энергии никак не совпадает. Но превышение один кто куклу Маша завалил Бычков? Тот кто на носителе вы же видели гром и молния. А у кого носитель не укради? Вот так оно бывает. В общем никакой ртсебятины. Срейжео стандарт. В самом низу?. Вот чудеса. Итак книжка превышение по той или иной причине 0.1 погашение и 0.12 об воздух выходит 15 на 20 здесь тоже не без рекламы. Как это? Вот так это 10 на 15 так и помечены. Вы на мусорнике тут не научные споры здесь пример куклу взяли где вы видели единичка плюс одна десятая. Валит на раз. Но не всех. Итак пример идёт пусто на пусто кто заказал три книжки? Поворот было зарегистрирован. Дальше? Вот вам банда квадратный лоб так спокойно но без вариантов.
Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs