Ніякої передоплати!

Обробіток сої - прибутковий бізнес по-українськи

Обробіток сої - прибутковий бізнес по-українськи

У США щорічно збирають більше 108 млн т насіння цієї культури, в Бразилії - 94,5 млн т, в Аргентині - понад 58 млн т. В Україні цей показник коливається від 3,9 млн т в 2014/2015 рр. до 3,6 млн т в 2017 р

Знайомтеся: соя культурна - однорічна дводольні бобова рослина, плодоносні круглими або овальними зернами. Соя є однією з небагатьох культур, які підкорили весь світ ще в давнину і не втратили популярності донині. І ось чому.

Кілька причин вважати сою злаком №1

  1. Плоди сої містять до 50% легкозасвоюваного рослинного білка, а також залізо, калій, кальцій і полінасичені жири.
  2. Соя в обробленому вигляді здатна замінити м'ясо і молоко. Крім того, вона набагато дешевше м'ясопродуктів.
  3. Соєві боби мають величезну промислову цінність, а продукти з них користуються попитом у багатьох сферах: тваринництві, кулінарії, дієтхарчування, харчової та паперової промисловості та навіть в біоенергетиці.
  4. Соя добре "ладнає" в сівозміні з іншими культурами, тому відрізняється високою рентабельністю.

Висока врожайність, різноманітні форми реалізації та ринків збуту роблять соєвий агробізнес привабливою нішею не тільки для великих сільгоспвиробників, а й для середніх господарств.

nехнологія вирощування

На відміну від ріпаку і соняшнику, соя не тільки не виснажує грунт, а й насичує його азотом - найважливішим мікроелементом для росту рослин. Тому її рекомендується чергувати з кукурудзою.

Соя - теплолюбна культура. Оптимальна різниця температур для нормального розвитку сходів: вдень - + 32 ° C, вночі - до + 22 ° C.

В умовах української Лісостепу культивацію сої можна розділити на такі етапи:

  1. Передпосівна підготовка грунту. Виконується дискатори або лущильником на трактор, призначений для домашнього господарства, на глибині 6 - 8 см. Зяблеву оранку зазвичай виробляють за 30 - 40 днів до сівби.
  2. Закладка насіння. Закладайте зерна на глибину 3 - 6 см в землю, прогріту до 12 - 14 ° C. Виконати роботу оперативно і легко вам допоможе зернова сівалка. Найкращий час для сівби: кінець квітня - перша декада травня. Правильно посаджена соя зійде вже на 5 - 7 день.
  3. Подбайте про внесення добрив і ЗЗР на всіх етапах культивації. Коренева система сої розвивається швидше, ніж листова частина, вона - легка здобич для шкідників. Враховуйте тип ґрунту і сорт культури, вносячи інокулянти, інсектициди й фунгіциди.
  4. Середній період вегетації сої триває 100 - 130, іноді 160 днів. Урожай збирають після досягнення стиглості: побурении стебел і стручків, обпаданні листя. Приставка для збирання сої на трактор допоможе зібрати всі боби як для домашнього господарства, так і для подальшої переробки завдяки низькій висоті зрізу - всього 4 - 6 см.

Незважаючи на "примхливий" характер, при правильно підібраних засобах захисту соя дає стабільно високі врожаї - понад 2,3 т / га. Втрати врожаю мінімальні, адже в необробленому вигляді зерна не годяться в їжу ні для птахів, ні для гризунів.

Повна окупність посівів досягається за рахунок реалізації бобів на зовнішніх ринках і становить 30 - 35%. Основні імпортери української сої - Європа, Єгипет, Туреччина і Білорусь.

 

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs